Pohja:
180g Digestive keksejä
75g voita
75g voita
Murenna keksit ja sulata voi.
Yhdistä aineet ja levitä leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle.
(Tein tällä kertaa kakun vain huvikseni, joten käytin pohjaan vähemmän rasvaa mistä syystä se näyttää kuvassa erittäin murenevalta. Ohjeen mukaan tehtäessä tätä ”ongelmaa” ei tule)
Yhdistä aineet ja levitä leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle.
(Tein tällä kertaa kakun vain huvikseni, joten käytin pohjaan vähemmän rasvaa mistä syystä se näyttää kuvassa erittäin murenevalta. Ohjeen mukaan tehtäessä tätä ”ongelmaa” ei tule)
Täyte:
5 iivatetta
4 dl kermaa
3 valkuaista
400 g maustamatonta tuorejuustoa
Kolmen limetin mehut
200g valkosuklaata
2 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
5 iivatetta
4 dl kermaa
3 valkuaista
400 g maustamatonta tuorejuustoa
Kolmen limetin mehut
200g valkosuklaata
2 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä kermavaahtoon.
Sekoita sekaisin tuorejuusto, limemehu, sokeri ja vaniljasokeri.
Sulata valkosuklaa ja lisää se tuorejuustoseokseen.
Sekoita liivatteet kuumaan veteen ja sekoita tuorejuusto-lime-suklaa seokseen.
Yhdistä kerma- ja tuorejuustoseokset
Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli.
Kiille:Vatkaa kerma vaahdoksi.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä kermavaahtoon.
Sekoita sekaisin tuorejuusto, limemehu, sokeri ja vaniljasokeri.
Sulata valkosuklaa ja lisää se tuorejuustoseokseen.
Sekoita liivatteet kuumaan veteen ja sekoita tuorejuusto-lime-suklaa seokseen.
Yhdistä kerma- ja tuorejuustoseokset
Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli.
3 liivatetta
3 dl sokeroitua laimennettua limettimehua (josta limettimehua ½ dl, sokeria saman verran)
vihreää elintarvikeväriä
Valmista kiille aikaisintaan, kun kakku on hyytynyt kolme tuntia.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Kiehauta 1dl limettimehu-sokeriseoksesta.
Sekoita liivatteet kuumaan limettimehu-sokeriseokseen ja yhdistä lopun seoksen kanssa.
Kaada varovasti, esimerkiksi lusikkaa apuna käyttäen, kiille tasaisesti hyytyneen kakun päälle.
Laita kakku jääkaappiin vielä ainakin tunniksi ennen vuoan irroittamista, jotta kiille kerkeää jähmettyä.
Irroita kakku vuoasta.
Koristele esimerkiksi teemaan sopivalla leikkokukalla tai muotoile sokerimassasta koristeet.
Itse teen harvoin kiillettä, jolloin koristelen pelkän kakun esimerkiksi nonparelleillä tai muilla juhliin tai kauteen sopivilla koristeilla! Esimerkiksi ylempi kakku on ylioppilasjuhlistani, kukka siinä päällä samanlainen kuin valokuvissani ja koristeissa oli ja tuo sateenkaarikakku puolestaan on melkoisen pyydelty kakku ;-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti